Обучение на доброволци по Националната програма 8-11 клас "От връстници за връстници"

Лого
20.05.2022 / 15:18

"Доброволец това е някой, който по свое желание и безвъзмездно се заема с алтруистична дейност и работа, участва в дейности, с цел допринасяне за добруването и подобряването на човешкото качество на живот.

Всеки може да бъде доброволец. Всичко, от което се нуждаеш, е мотивация, съчувствие и желание да работиш и да се учиш от хората в общността. Без значение кога и каква точно доброволческа дейност решиш да извършваш, това ще ти е безкрайно полезно.""

В началото учебна 2021/2022 година се проведоха информационно-дискусионни срещи за набиране на доброволци към доброволческите клубове на ОбСНВ и ПИЦ-Сливен по Националните програми за превенция на употребата на психоактивни вещества в училищна среда 8-11 клас "От връстници за връстници".

В рамките на два дни - 19 и 20 май с част от доброволците на тези клубове от СУ "Константин Константинов" , ППМГ "Добри Чинтулов" и ПГПЗЕ "Захари Стоянов" гр. Сливен преминаха обучения по темите:

" Превенция. Видове превантивни програми. Рискови и защитни фактори" и Психоактивни вещества-последици от употребата. Зависимост, етапи на развитие на зависимостта, лечение".

Водещи на събитията бяха Люба Вичева и Станимира Петрова - експертите от ПИЦ-Сливен.

Учениците показаха знания по темите и проявиха готовност за сътрудничество при работата по Националната програма и в обществените изяви с цел повишаване знанията и уменията при съвместната работа с центъра.

Още снимки от новината

Ученици 1
Ученици 2
Ученици 3
Ученици 4

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев